5 december 2020
duda-wsm • 5 december 2020
Meer dan alleen huidverzorging..
Binnen de Oosterse Geneeswijze wordt er al honderden jaren goed naar de huid gekeken om te zien wat men onder de leden heeft. De huid weerspiegelt namelijk je gezondheid.
Hier werkt het helaas vaak anders. Heb je last van eczeem, dan krijg je een vette- of corticosteroïden crème voorgeschreven door de huisarts. Last van acne? Dan geven we antibiotica om de bacteriën te doden. Een antibioticum maakt geen onderscheid tussen goede en slechte bacteriën en daardoor kan de balans in het hele lichaam verstoord worden. Dus kijk hier alsjeblieft mee uit!
Om bij huidaandoeningen alleen naar de buitenkant kijken ben ik het niet mee eens. Het voorschijven van een crèmpje is dweilen met de kraan open. Er is vaak ook een onderliggende oorzaak van huidproblemen.
Neem bijvoorbeeld Acne. Uit onderzoek blijkt dat er bij acne sprake is van een ontstekingsproces en een versterkte immuunrespons.
Eigenlijk reageert de huid ‘allergisch’ en heel heftig op bepaalde dingen waar iemand zonder acne wel gewoon goed tegen kan. Hetzelfde bij Rosacea.
Begin met goede huidverzorging. Het is belangrijk om de huid sterk en gezond te krijgen en houden zodat het zichzelf kan verdedigen. De producten van Esse bevatten probiotica (goede bacteriën) om de balans terug te krijgen in de huid.
Soms zit er een verstoring in het hele lichaam en dan moet je verder kijken naar bepaalde triggers die uitgeschakeld moeten worden. Verkeerde voeding, antibioticakuren, overgewicht, roken, te weinig slaap en veel stress kunnen allemaal bijdragen aan dit verhaal.
Darmen & de huid.
Vaak ligt de oorzaak bij de darmen. Een disbalans in de bacteriehuishouding in de darmen kunnen voor een hoop problemen zorgen. Keer op keer wordt aangetoond dat deze darmproblemen vaak voorkomen bij mensen met acne en rosacea. En dit kan ook weer invloed hebben op je hormoonfunctie.
Als je last hebt van acne of rosacea, behandel dan niet alleen je buitenkant, maar probeer ook je binnenkant weer op orde te krijgen…
Enkele tips:
- Laat je darmen checken.
Dit kan bij een Natuurgeneeskundige met Bioresonantie of bij een Orthomoleculair arts.
- Voeding een Lifestyle:
- Zo min mogelijk slechte koolhydraten
- Beperk alcohol
- Soms hebben gluten en melkproducten een grote invloed, probeer ze een tijdje te minderen en kijk wat het doet.
- Zorg voor voldoende slaap, inspanning en ontspanning
- Kies voor goede vetten en vermijd de slechte (verzadigde vetzuren & transvetten)
- Eet voldoende (vooral groene) groenten en vezels
- Supplementeer extra vitamine D en probiotica