3 november 2020

duda-wsm • 3 november 2020

DROGE HUID - tips!

Een droge huid, hoe kom je er aan? En hoe kom je er vanaf?
De belangrijkste veroorzakers van een droge huid zijn de mate van vet op de huid en de werking van de huidbarrière.
Deze twee samen bepalen de mate van TEWL (Trans Epidermal Water Loss) – hiermee meten we hoe snel vocht verdampt door je huid.

Huid is dynamisch en reageert op de omgeving. Als je reguliere huidverzorgingsproducten met minerale oliën aanbrengt die niet in je huid dringen, dan zal de huid zijn normale functie verliezen en reageren door minder talg aan te maken. Daardoor krijg je een steeds drogere huid en moet je steeds meer smeren. Dit noemen ze ook wel het labello effect. Belangrijk dus om te stoppen met producten die minerale oliën bevatten. Je huid zal even droog voelen, maar zal na een tijdje weer zelf meer talg zal aanmaken. Het is de moeite waard om een paar dagen een iets wat droge huid te hebben zodat je huid niet meer compleet afhankelijk is van minerale oliën.

Er zijn 2 soorten droge huid, met een tekort aan talg en met een tekort aan vocht. Meestal gaat dit samen maar beide worden hier apart behandeld voor een betere diagnose.

Een vetarme huid heeft weinig talg en ziet er vaak wat dof uit. Kan ruw aanvoelen en vlekkerig zijn en voelt na het wassen trekkerig en strak. Fijne bloedvaatjes en gerstekorrels zijn zichtbaar onder de ogen en op het jukbeen. Al in een vroeg stadium fijne lijntjes zichtbaar.
Een vochtarme huid voelt strak, laat fijne lijntjes zien en veroudert vervroegd. Deze huid reageert snel op weersveranderingen.


AANPASSINGEN LEEFWIJZE
  • Neem een omega 3 supplement met minstens 600 mg lange keten omega 3 vetzuren (DHA en EPA) en vermijd een vetarm dieet – eet gezonde vetten zoals zaden en noten.
  • Gebruik voldoende moisturiser en zorg ervoor dat deze plantaardige oliën bevat die kunnen worden geabsorbeerd in plaats van petrochemische die niet worden geabsorbeerd.
  • Gebruik geen stukken zeep voor je gezicht en lichaam – vind een milde ph gebalanceerde douche gel of nog beter een reinigende crème.
  • Kijk uit met zonlicht.
  • Vermijd sterke exfolianten.
  • Gebruik producten die hyaluronzuur bevatten.
  • Slik een goede kwaliteit probiotisch supplement en breng op je huid levende probiotica aan om de huidbarrière te verbeteren en TEWL op het huidoppervlak te verminderen..
Serums
door duda-wsm 18 februari 2021
Waarom kan een serum voor een huidverbeterende boost zorgen?
vitamine D en de huid
door duda-wsm 28 januari 2021
Vitamine D heeft een postief effect op de huid. Maar wat doe je in de winter wanneer je vitamine D voorraad slinkt?
darmen en huid
door duda-wsm 5 december 2020
Er is meer dan alleen huidverzorging. De huid weerspiegelt je gezondheid. Vaak zijn er meer onderliggende oorzaken voor huidproblemen.
Probiotica in huidverzorging.
door duda-wsm 23 oktober 2020
De huid bezaaien met goede bacteriën voor optimale huidverbetering. Een goede bacteriebalans zorgt voor een gezonde en stralende huid. Pre- en probiotica voor een gezond huidmicrobioom.
Huidirritatie door het dragen van mondmaskers
door duda-wsm 22 oktober 2020
Het dragen van een mondmasker kan vervelende huidproblemen als huidirritatie en onzuiverheden veroorzaken. Hier enkele tips voor het behandelen en voorkomen van deze huidproblemen.
Meer posts